Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић за РТС: У Бриселу не очекујем притиске већ разговоре о будућности Србије

Вучић за РТС: У Бриселу не очекујем притиске већ разговоре о будућности Србије

Председник Србије Александар Вучић рекао је за РТС да никада није имао лако и лепо проведено време у Бриселу. Штитимо интересе Србије у не тако лаком времену, каже Вучић.

Немачка снажно подржава дијалог Београда и Приштине под окриљем ЕУ, рекао је  председник Александар Вучић након разговора са немачким министром спољних послова Хајком Масом у Београду.

Хајко Мас јуче је рекао да дијалог треба да се настави да је важно да се оствари нормализација односа и да је један елемент тог дијалога и постизања споразума признање Србије, али то није поновио у Београду.

Гостујући у Дневнику РТС-а, председник Александар Вучић је рекао да је то немачка жеља од 2008. и није ништа тајно – они су сви прихватили наратив Приштине.

“Ми морамо да будемо свесни да нам је Немачка један од кључних партнера и морамо да водимо рачуна о свкаој речи. Они ће бити на страни Приштине, исти је случај са САД, нема за нас великих изнменађења”, истакао је Вучић.

Рекао је да га брине изјава Османијеве да желе ресетовање дијалога, маштају о тужбама за геноцид и не разумеју да је компромис нешто друго.

Ми ћемо се супротставити борбеношћу, енергијом и да штитимо националне интересе Србије, каже Вучић.

Вучић у недељу путује у Брисел, где га очекују важни разговори са Шарлом Мишелом, Жозепом Борелом, Урсулом Фон дер Лајен.

“Не очекујем притиске већ разговоре о будућности Србије. Очекују нас разговори. Биће то знак поштовања, али морамо да знамо које су кључне земље чланице”, подвукао је председник Србије.

Нисам имао лако и лепо проведено врме и Бриселу, то је тешко време за нас, истиче Вучић.

“Штитимо интересе Србије у не тако лаком времену”, каже он.

Сматра да су наредно дани важни, Брисел и наставак дијалога су “страховито важни”.

Извор: РТС

Check Also

Канцеларија за КиМ и ове године подржаће учешће произвођача са КиМ на Београдском манифесту

Канцеларија за Косово и Метохију подржаће ове године учешће туристичких организација, породичних винарија и малих …