Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић: Потписано мора да се спроведе, потпис на Бриселском споразуму мора да се поштује

Поповић: Потписано мора да се спроведе, потпис на Бриселском споразуму мора да се поштује

Интензивни покушаји Приштине да ревидира Бриселски споразум и избегне формирање Заједнице српских општина у директној су колизији са свим споразумима постигнутим у преговарачком процесу, каже се у саопштењу помоћника директора Канцеларије за КиМ, Игора Поповића.

“Нема тог појединца у Приштини, а то свакако није портпарол такозване Владе, који је властан да по свом нахођењу тумачи споразум и његове одредбе. Изјаве да Заједница српских општина не може бити моноетничка је потпуно неоснована и представља својеврстан нонсенс јер је ЗСО управо и договорена као институционални облик остваривања права српског народа на KиМ”, додаје се у саопштењу.

Бриселски споразум је уговорна обавеза између Београда и Приштине и као такав, неиспуњавање одређених одредби од стране Приштине, за собом треба да вуче и одређене санкције.

“Формирање Заједнице српских општина јасно је дефинисано у шест тачака Бриселског споразума и она подразумева организацију са јасним извршним овлашћењима, управљачком и етничком структуром и ту преговора нема,” каже у саопштењу Поповић.

Потписано мора да се спроведе, потпис на Бриселском споразуму мора да се поштује, а све накнадне “памети”у Приштини да прихвате реалност споразумне обавезе.

Извор: Саопштење, Канцеларија за КиМ

Check Also

Канцеларија за КиМ и ове године подржаће учешће произвођача са КиМ на Београдском манифесту

Канцеларија за Косово и Метохију подржаће ове године учешће туристичких организација, породичних винарија и малих …