Главна / Вести / Косово и Метохија / ТВ Мост и делегација Општине Зубин Поток на обележавању Дана Градишке у Републици Српској

ТВ Мост и делегација Општине Зубин Поток на обележавању Дана Градишке у Републици Српској

Градишка је данас обележила 76 година од ослобођења у Другом светском рату, и 26 од страдања Срба из Западне Славоније у мајском погрому 1995 године. Обележавању Дана Градишке присуствовала је И делегација општине Зубин Поток, која се данас побратимила са овим градом.

Српски члан Председништва и председавајући БиХ Милорад Додик и председница Републике Српске Жељка Цвијановић открили су данас у Градишци спомен обележје цивилима и војницима погинулим у злочиначкој хрватској војно полицијској акцији “Бљесак” на Западну Славонију 1. и 2. маја.

 

То је страдање народа који је због своје вере и поноса и имена био и прогнан из својих домова, то је планетарна неправда јер за њихово страдање до данас нико није одговарао, рекао је Додик.

“Страдање у Западној Славонији је само једно у низу страдања нашег народа у прошлом веку који је страдалнички век за наш народ. И овај век у који смо ступили верујем да ће бити век нашег уједињавања, нашег јачања и слободе, нашег уверења и нашег заједништва”, рекао је Милорад Додик, председавајући Председништва БиХ.

Посебно је изразио задовољство што је на обележавању Дана Градишке и делегација Општине Зубин Поток.

 

“Срце ми је данас испуњено”, рекао је Додик.

“Увек ћемо бити спремни да вас дочекамо на најбољи могући начин  и да са вама поделимо искуства у борби, јер је наша борба слична, и та борба мора да буде дуготрајна, упорна, не смемо стати, одустати и морамо бити посвећени циљу”, нагласио је Додик.

 

Председник општине Зубин Поток Срђан Вуловић обраћајући се окупљенима рекао је да је Република Српска Србима на КиМ узор  и пример.

“Борили сте се и изборили за своју слободу. Чувајте је и борите се за њу свим средствима”, поручио је Вуловић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Јевтић: Докле ће међународна заједница да толерише овакву врсту односа према Србима?

Градоначелник Општине Штрпце Далибор Јевтић изјавио је да је данашња полицијска акција у овом месту …