Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић на Врбицу посетио Србе у Бостану код Новог Брда

Петковић на Врбицу посетио Србе у Бостану код Новог Брда

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић посетио је данас Србе у Бостану код Новог Брда и у цркви Успења пресвете Богородице у овом месту присуствовао прослави празника Врбица.

Петковић је рекао да му је веома драго што је посетио мештане овог села и место на којем су се Срби вековима окупљали.

“И данас смо се овде окупили да позовемо на мир и на слогу. Држава Србија је уз вас и помагаће вам. Уз поздраве које вам шаље председник Александар Вучић желим да вам кажем да Србија чини све да сачувамо мир, да позовемо на присебност и да, што је у нашој моћи, учинимо све како би живот овде био бољи и како би ви и ваша дечица овде имали будућност”, рекао је Петковић.

 

Он је поновио да је држава Србија издвојила посебан пакет финансијске помоћи за српски народ на Косову, не само у огромним инфраструктирним пројектима, већ и кроз једнократну финансијску помоћ грађанима у српским срединама.

“Сваки наш незапослени човек на КиМ добиће по 200 евра од државе Србије, а сваки запослен, сваки пензионер, али и свако дете од колекве до 18 година добиће по 100 евра. То значи да ће породице на Косову добити од 400 до 500, па до 900 или 1.000 евра што је итекако значајан новац, поготово за вас овде јужно од Ибра, где ипак наш народ мало теже живи. То ће бити показатељ да држава Србија мисли о вама”, поручио је Петковић.

Према његовим речима, политика државе Србије је да улаже у мир, да гради, ствара и економски јача.

“Када је држава Србија јака, онда упућујемо и помоћ нашем народу на Косову и Метохији. Честитам вам велики празник и желим да се још много година у здрављу, срећи и весељу виђамо на овом светом месту. Ваше је, да као ова света црква опстаје вековима, да и ви опстанете на овим просторима и сачувате ваша огњишта, а све остало ће бити наш посао”, нагласио је Петковић.

У име верног народа, речи захвалности челницима Канцеларије за Косово и Метохију упутио је месни парох Стево Митрић који је рекао да ова посета даје снагу овдашњем народу да опстане на овим просторима.

 

“Ми годинама и деценијама вежбамо да будемо бољи, да будемо смирени, да јуначки осећамо да смо Срби иако имамо понекад погнуту главу. Захвалио би директору Петру Петковићу што нам је дошао уопчи великог празника Цвети, да нам каже да наш боравак и живот овде није узалудан, већ да је он, пре свега за нас хришћане, један изазов да овде постанемо што бољи. Овај гест људскости који су показали челници Канцеларије за КиМ загрева нам топлину срца”, рекао је Митрић.

Други дан посете Косову, директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић започеће присуством литургији у манастиру Високи Дечани, где ће боравити поводом хришћанског празника Цвети, након чега ће обићи и Штрпце.

Извор: Косово онлине

Check Also

Петковић: Стано чита само оно што му одговара

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да портпарол ЕУ Петер Стано …