Главна / Вести / Србија / Вучић вечарас са Лајчаком

Вучић вечарас са Лајчаком

Председник Србије, Александар Вучић по доласку у Брисел вечерас се састаје са специјалним представником за дијалог Београда и Приштине, Мирославом Лајчком.

Извори Т а н ј у г а из Европске службе за спољне послове наводе да ће са српским председником у Бриселу разговарати о наставку пороцеса дијалога који се води под покровљем ЕУ. Додаје се и да су тим поводом ”позиције Београда и ЕУ јасне”.

”Србија је спремна и кооператива у том смислу. ЕУ је такође спремна за наставак дијалога. Оно што се чека је став новог премијера Косова”, наводе извори Т а н ј у г а у Бриселу.

У понедељак 26. априла председника Србије, примиће председница Европске комисије, Урсула фон дер Лајен, а након тога планиран је састани Вучића са комесаром за порширење, Оливером Вархејијем.

Као следећи сусрет предвиђен је разговор са потпредседником Европске комисије и шефом дипломатије ЕУ, Жосеп Борељ, који ће поводом посете председника Вучића органзиовати радни ручак.

Након ручка планирано је да се Борељ и Вучић обрате медијима из Европске службе за спољне послове.

Вучић ће се састи и са известиоцем Европског парламента за Србију, Владимирром Билчиком.

Радна посета председника Србије Бриселу завршава се вечером коју у част председника Вучића и делегације из Београда организије председник Европског савета, Шарл Мишел.

На агенди разговора у Бриселу наћиће се примена нове методологије на убрзању приступног процеса Србије, развојни пројекти у Србији предвиђени европкским Економско инвестиционим планом, али и борба против пандемије и стратегија вакцинације у региону за коју је Србија похваљена од европских званичника и јавности.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Вучић: Албанија и Северна Македонија заслужују почетак преговора, Србија повећала размену са ЕУ за 30 одсто

Председник Александар Вучић изјавио је на заједничкој конференцији за новинаре са лидерима из региона у …