Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Држава Србија улаже на КиМ више него икад

Петковић: Држава Србија улаже на КиМ више него икад

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, обишао је данас новоизграђени објекат вртића у селу Јажинце у Општини Штрпце и још једном истакао да ће држава Србија увек бити уз свој народ на КиМ што показује и нови пакет финансијске  помоћи, чија исплата ускоро треба да почне.

Петковић је заједно са потпредседником Српске листе Далибором Јевтићем обишао просторије вртића,  истакао да ће вртић ускоро бити потпуно опремљен и да ће то значити и нова радна места за овдашње становнике.

” У овом вртићу моћи ће да борави око 80 деце и ваљало би да их буде што више. Ми смо спремни да још један овакав вртић да саградимо, јер су деца наша будућност и важно је да имамо овакве објекте. Видећемо шта је још потребно да се овде изгради,  да и овде изградимо још коју зграду попут оне у Северној Митровици,  која је јуче предата на употребу, јер је држава Србија данас у могућности да помаже нашем народу на КиМ”, казао је Петковић.

Петковић је нагласио да држава Србија има довољно средстава у буџету,   да је ребалансом буџета издвојено   четири милијарде динара додатних прихода за простор КиМ  и да то нису само финансијска средства за једнократну помоћ, већ и за бројне инфраструктурне пројекте и капитална улагања на овом простору.

Он је још једном из Штрпца упутио и поруку мира, која је, како је казао изузетно важна за све људе овде.

“Још једном,  јер то увек чиним, упућујем поруку мира из ове дивне прелепе средине и наглашавам да је веома важно да заједно радимо, градимо и стварамо и да  доприносимо бољој будућности, јер само на тај начин можемо да водимо рачуна и о нашој деци и нашим животима, да буду достојни 21. века.  Комшијама Албанцима поручујем да је важно да  заједнички стварамо услове за помирење српског и албанског народа, а овакви и слични објекти стварају услове за бољи живот и када се боље живи, мање је тензија и инцидената. Да се окренемо економији и развоју, јер је то будућност и то је наша политика” нагласио је  Петковић.

Изразивши задовољство посетом и боравком представника канцеларије за КиМ, потпредседник Српске листе Далибор Јевтић рекао је да је општина Штрпце добар пример суживота и мултиетичности и да је добро место са кога може да се пошаље порука мира.

“Ми као људи који су овде остали и опстали у временима, када то није било лако, знамо какви су проблеми и муке када нема мира. Зато чинимо све да обезбедимо мир, да људима обезбедимо најбоље услове за живот и свакако нам је ту и помоћ и подршка и Канцеларије за КиМ,  Владе Републике Србије и председниока Вучића веома значајна, а овај објекат вртића је управо једно од обећања које је испуњено. То је јасна порука и да имамо наду и веру да ћемо и у будућности отварати нове вртииће и нове школе, али и нова радна места за младе људе како би смо опстали овде”, ракао је Јевтић.

Посетом Штрпцу, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић  завршио је дводневни боравак на КиМ.

 

 

 

Check Also

Настављени протести грађана на северу

Ноћ на Северу Косова и Метохије је протекла мирно. Срби се и даље окупљају у …