Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Куртијев план је стварање Велике Албаније

Петковић: Куртијев план је стварање Велике Албаније

Kо год је до сада имао дилеме у погледу планова Аљбина Kуртија о формирању ‘велике Албаније’, данас је могао да се увери како Kурти пред очима комплетне међународне јавности показује да је његов први, једини и основни циљ формирање ове опасне творевине која директно поткопава мир и стабилност на подручју Западног Балкана, саопштио је директор Канцеларија за Косово и Метохију.

Петковић је у саопштењу за јавност навео да Куртијево учешће на изборима у Албанији и поруке које је одатле послао, само су корак даље у реализацији његове великоалбанске идеје.

„Kуртијево учешће на изборима у Албанији и поруке које је одатле послао, само су корак даље у реализацији његове великоалбанске идеје.

Због тога данашње Kуртијеве речи и гест треба да алармирају комплетну међународну јавност која таквим идејама једном заувек треба да стане на пут.

Добро би било да уместо снова о ‘великој Албанији’ Kурти овакву приљежност покаже и када је дијалог у питању и формирање Заједнице српских општина, уместо што скоро 3.000 дана наставља да крши Бриселски споразум.

И док је за Приштину спорно што Kанцеларија за KиМ јуче дели кључеве станова које је изградила за свој народ у покрајини, очигледно Приштини није спорно што Kурти скандалозним гласањем на изборима у Албанији крчи пут ‘великој Албанији”, стоји у саопштењу Петра Петковића.

Саопштење

Check Also

Филиповић: Чекам позив суда поводом ухапшеног младића на Газиместану

Никола Недељковић из Београда који је јуче ухапшен на обележевању Видовдана на Газиместану налази се …