Главна / Друштво / У Грачаници одржан хуманитарни базар за Немању Максимовића

У Грачаници одржан хуманитарни базар за Немању Максимовића

Прeдшколска установа “Ђурђевак” организовала је ускршњи хуманитарни базар за Немању Максимовића из Бадовца крај Грачанице, коме је операција кичме заказана 3. септембра у Београду.

Испред ове установе данас су се окупила деца, као и васпитачи и посетиоци који су ужавили у дивном призору и који су помогли ову хуманитарну акцију.

Директорица ПУ “Ђурђевак” Радица Парлић – Трајковић, рекла је да ће новац који буде прикупљен бити уручен родитељима Немање Максимовића, а да се све прописане антиковид мере поштују.

“Деца од малена уче да се помоћ пружа свакоме коме је потребна, управо у том узрасту стичемо такве навике. Баш због тога ова акција креће из вртића и предшколске установе”, рекла је за РТВ Грачаница Парлић – Трајковић.

Базару је присуствовао и председник општине Грачаница Срђан Поповић који је, заједно са својим сарадницима, дао допринос овој хуманитарној акцији.

“Као општина смо много пута показали да желимо да помогнемо овакве акције. Драго ми је да се увек одазове велики број мештана. Данас је прелеп дан у Грачаници, улепшала су га деца која су организовала базар. Нашим доласком желимо да дамо пример и позовемо све мештане општине Грачаница да учествују у акцији прикупљања новца”, рекао је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Васпитачи и деца потрудили су се да кроз игре хуманитарну акцију учине занимљивом и веселом.

Овакав базар пример је како се кроз дечију игру и осмех, и куповину малих слатких ствари некоме може много помоћи. Ускршњи хуманитарни базар, ове године организован за Немању Максимовића, биће одржан и у наредним данима.

 

Check Also

Радници Дома здравља “Доња Гуштерица” кренули су пешице пут Грачанице на мирни скуп подрше Србима на северу КиМ

У знак подршке Србима на северу КиМ у центру Грачанице ће бити одржан мирни протест …