Главна / Вести / Србија / Вучић: Уверен сам да ће болница бити завршена до 1. септембра

Вучић: Уверен сам да ће болница бити завршена до 1. септембра

Председник Александар Вучић изјавио је данас да ће ковид болница у Новом Саду, за коју је положен камен темељац, бити од огромног значаја за целу покрајину, јер ће, примера ради, само у њој бити 220 места интензивне неге, док цела Војводина сада има 170 таквих болничких места.

Вучић је изразио уверење да ће болница бити изграђена у најављеном року – до 1. септембра и истакао да је посебно поносан на болнице које су изграђене или се граде широм Србије.

Вучић је навео да изградња и реконструкција КВЦ-а кошта 50 милиона евра, при чему је само опрема 18-19 милиона евра, и да је то огроман новац.

Он је рекао да Ковид болницу у Новом Саду гради “Термомонт”, који је изградио и претходне две, у Батајници и Крушевцу, и на време их завршио.

“Ми бисмо били у потпуном колапсу да нисмо имали батајничку болницу, са 1.000 кревета. Имали бисмо слике из Индије или неких других земаља”, рекао је Вучић.

Указао је да цела Војводина сада има 170 места интензивне неге, док ће их само у новој болници бити – 220, што је 56 одсто укупних капацитета интензивне неге у целој покрајини.

“То показује колико важна изградња болница, колико је то од значаја за људе који живе у Новом Саду, покрајини. За нас је то један од успеха”, рекао је Вучић.

Додао је да је новац за болницу издвојен у буџету и да неће бит кашњења.

“Доста је људи који се баве јавним послом, а које није лако волети. Ја спадам у такве. Међутим, много је важније да анализирате резултате. У 40-50 година готово да није било нових погона и фабрика у Новом Саду, а у последних неколико отворено их је шест – Лир, Актив, Бош системи, Континентал уз РНД центар, Нидек и Бери Калебо”, набројао је Вучић.

Остварен је, истиче, велики успех у довођењу инвеститора, чиме је запослено на хиљаде људи, а тиме се показало и да је Нови Сад одлично место за инвестције.

“Заједно смо то урадили, једни без других не бисмо могли. То је довело да имамо више новца у буџету, да може да се помогне развоју и враћању свега вредног што смо изгубили у НАТО агресији, од зграде РТВ-а до других ствари”, рекао је Вучић.

“Стигао и лек против ковида 19 Регенерон”

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је у нашу земљу стигао и други лек против ковида 19 регенерон и да је већ ушао у протокол за лечење пацијената.

Вучић је, уочи полагања камента темељца за нови ковид болницу у Новом Саду, рекао да је у Србију стигло 20.000 таблета Регенерона, који ће се користити за лецење ковида поред лека Бамланивимаб, који је већ у употреби.

Председник је истакао да ће нова ковид болница значајно повећати капацитете за ковид пацијенте.

Пожелео је радницима срећан почетак радова и да заврше све у року од четири месеца.

“Гледајте да то завршите на време, на понос свих нас и да имамо више капцитета за лечење”, поручио је Вучић радницима.

Они су му рекли да истовремено обављају и спољашње и унутрашње радове на изградњи нове болнице, као и да имају на располагању око 600 до 700 људи.

“Није добро што не постоји већа жеља за вакцинацијом”

Председник Вучић изразио је жаљење што у Србији не постоји већа жеља за вакцинацијом.

Вучић је, обилазећи градилиште нове ковид болнице у Новом Саду, казао новинарима, да ће за 15 минута у Србији прећи број од два милиона датих првих доза.

То, додаје, није мало, али скреће пажњу да је за само 12 сати пријавило више од милион људи за помоћ државе у висини од 60 евра.

„Када је у питању да држава да паре онда се брзо пријави пуно грађана“, констатовао је он.

Упитан како побољшати одзив грађана за вакцинацијом Вучић је одговорио да ће бити потребно да се иде код људи, у села, тржне центре, на свако место да им се понуди вакцина.

Подсетио је да су поједини чланови Кризног штаба тражили да се иде са позитивном дискриминацијом вакцинисаних, али, додаје, то је проблематично из других разлога.

„Није добро што не постоји већа жеља за вакцинацијом“, закључио је он.

Извор: Тањуг

Check Also

Петковић: Изрицање једномесечног притвора Петровићу и Обреновићу, наставак насиља приштинског режима над Србима

Изрицање једномесечног притвора Радошу Петровићу и Душану Обреновићу, које је КФОР насумично и неосновано задржао …