Главна / Вести / Косово и Метохија / На Економском факултету у Косовској Митровици 120 места за нове студенте

На Економском факултету у Косовској Митровици 120 места за нове студенте

Eкономски факултет Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици бележи своје постојање од 1961. године када је на предлог Извршног већа Народне скупштине Републике Србије, Републичко веће Скупштине Србије усвојило Закон о оснивању Правно економског факултета у Приштини .

Ове године Економски факултет обележава свој јубилеј 60 година постојања, рекла је гостујући у јутарњем програму декан Економског факултета, проф.др Тања Вујовић.

„Припремамо јубилеј и уколико дозволи епидемијска ситуација обележићемо свечаном академијом .Ово је факултет са једном дугом традицијом, који деценијма опстаје и остаје на Косову и Метохији, одолевамо свим недаћама и одржавамо и унапређујмо ниво свога квалитета и зато са нестрпљењм очекујемо ове године матуранте да упишу Економски факултет. Укупно као и сваке године имамо 120 места за нове матуранте“, рекла је Вујовић.

Маја Младеновић асистент на Економском факултету истакла је да се последњих недеља ради на промоцији факултета и указала шта  све матуранте очекује на пријемном испиту.

„На основним академским студијама Факултет организује студијске програме које трају 8 семестра односно 4 године при чему студенти на другој години могу да се определе за један од понуђених модула. Сваки студијски програм једним својим делом обухвата општеобразовне предмете који обезбеђују знања из: социологије, страних језика и сл., као и теоријско-методолошке предмете као што су: математика, статистика, основи економије, макроекономска анализа и сл., који су основа за надоградњу научно-стручних и стручно-апликативних предмета“.

Више о Економском факултету и о условима пријема студената  у видео разговору:

 

Check Also

Петковић: Када ће бити ухапшен специјалац који је пуцао у Гаљака

Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да лекари, рудари и васпитачи мирно …