Главна / Друштво / Ускршњи хуманитарни базар у Лапљем Селу

Ускршњи хуманитарни базар у Лапљем Селу

Још један у низу хуманитарних базара, чији ће приход бити намењен за лечење Немање Максимовића из Бадовца, одржан је у дечјем парку ПУ “Ђурђевак” у Лапљем Селу. Деца, васпитачи, родитељи и посетиоци одазвали су се у великом броју и показали још једном да није тешко бити хуман и помоћи суграђанину у невољи.

Директорка предшколске установе “Ђурђевак” Радица Парлић каже да је одзив био јако добар и да су сви показали шта значи хуманост на делу.

“Нисмо имали цену ни на једном од сувенира, тако да су сви они који су купили било шта могли сами да процене и плате колико желе. Наши васпитачи су се заједно са децом заиста потрудили максимално да спреме овај базар и направили су заиста лепу изложбу, нису се жалили да су уморни или да имају више посла, јер је хуманост нешто што ми стално подржавамо”, казала је Парлић.

Предмети и производи који су изложени на Ускршњем хуманитарном базару , попут разноликих слаткиша, офарбаних јаја,  али и украсних корпица за јаја и других украсних декорација, привукли су пажњу посетилаца, који су исте куповали и тиме дали допринос овој хуманитарној акцији.

“Све ове производе припремала су наша деца из вртића у Лапљем Селу, преоцу и Чаглавици, заједно са њиховим васпитачицама, да би смо улепшали ове празничне дане и уједно помогли неком. Наша главна идеја,  осим хуманитарне,  је да децу од малих ногу припремамо да буду људи, да одрастају у том неком духу солидарности и лепог опхођења према другима”, каже васпитачица Александра Ракић.

Малишани Ђурђевка, као главни актери базара, били су и узбуђени и поносни, а приход који је сакупљен на свим досадашњим базарима помоћи ће једном младићу да оде на преко потребно лечење.

 

 

Check Also

Петковић: Када ће бити ухапшен специјалац који је пуцао у Гаљака

Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да лекари, рудари и васпитачи мирно …