Главна / Економија / Чадеж: Време је да стварамо будућност за младе

Чадеж: Време је да стварамо будућност за младе

Група младих са Косова и Метохије и из централне Србије, учесници Хартефактовог програма “Упознај Другог – Косовска школа”, посетила је данас Привредну комору Србије (ПКС).

Председник ПКС Марко Чадеж је том приликом рекао да Хартефакт већ другу годину покушава да повеже младе људе са својим вршњацима и да их ослободи предрасуда.

Како је рекао, млади су данас таоци неких тема за које сами нису криви.

“Проблеми су исти: да ли остати, да ли отићи, какво занимање изабрати, шта студирати, шта учити, да ли ће бити посла, да ли неће бити посла. Без обзира да ли сте из Крагујевца или Призрена, ти проблеми су исти за те генерације. Али, и за све нас”, рекао је Чадеж.

Он је истакао да је велика одговорност на онима који воде друштва на простору Западног Балкана не само када је реч о повезивању, него и у схватању одговорности према будућности младих људи.

“Време нам је да стварамо будућност. Иначе, ови млади људи неће остати овде и постаћемо друштво из кога се одлази, а не у коме се остаје”, рекао је председник ПКС.

Програмски менаџер Хартефакта Вана Филиповски рекла је да се програм “Косовска школа” организује већ другу годину и да је постао важно место за сусрет младих људи и њихову сарадњу.

“Овај програм је врло битан зато што нам отвара прилику и да имамо овакве сусрете са Привредном комором Србије и да разговарамо са председником Марком Чадежом како би и они имали прилику да учествују у стварању бољег и толерантнијег друштва”, додала је Филиповска.

Она је рекла да учесници овог програма долазе из Приштине, Ниша, Пећи и Београда.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Петковић: Изрицање једномесечног притвора Петровићу и Обреновићу, наставак насиља приштинског режима над Србима

Изрицање једномесечног притвора Радошу Петровићу и Душану Обреновићу, које је КФОР насумично и неосновано задржао …