Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић: Потписан уговор за израду Централне базе података за расељена лица и повратнике

Ракић: Потписан уговор за израду Централне базе података за расељена лица и повратнике

Потписивањем уговора, данас је Министарство за заједнице и повратак започело процес израде Централне базе података за регистрацију расељених лица и повратника. Уговор је потписао министар за заједнице и повратак Горан Ракић а циљ реализације овог пројекта је потпуна и тачна евиденција расељених лица по местима тренутног живљења, као и тачан податак оних који желе да се што скорије врате на Косово.

Након потписивања уговора, министар Ракић је истакао да је ово још једна намера институције коју води, да у наредном периоду буде што више повратника.

”Жеља нам је да ефекат свега овога буде тачна евиденција и ослањање искључиво на податке Министарства за заједнице и повратак када је у питању број оних који су расељени, где су расељени, колики број њих жели да се врати и где тачно желе да се врате, а онда ће министарство на основу података које будемо имали у бази података, сачинити план деловања”, казао је министар Ракић.

Ово је важан корак у процесу повратка рекао је министар и истакао да искрено верује да ће се реализацијом овог пројекта дугорочно постићи жељени ефекат који је навео.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …