Главна / Економија / Чадеж: Србија и Црна Гора су део заједничког екон. простора

Чадеж: Србија и Црна Гора су део заједничког екон. простора

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж рекао је данас после разговора са министром економског развоја Црне Горе Јаковом Милатовићем да су две земље део заједничког економског простора и део једног ширег економског простора Европе много више него што су то многе чланице ЕУ.

“Ми као комора хитно ћемо кренути с иницијативом да подржимо обе владе у успостављању заједничког граничног прелаза који ће знатно олакшати прелазак и путника и робе”, рекао је Чадеж и додао да ће се, по успостављању заједничког прелаза чекање на граници преполовити.

Он је најавио да ће средином јуна званично бити отворен центар Регионалне привредне коморе западни Балкан, који ће из Трста бити пресељен у Подгорицу.

“Разговарали смо и о потенцијалима луке Бар. Ту имамо доста могућности да урадимо неке ствари”, рекао је председник ПКС.

Додао да све иде како треба када је у питању припрема за летњу сезону, те напоменуо да је важно за обе привреде “да се ове године заиста видимо на плажи у Црној Гори”.

Милатовић је рекао да је Црна Гора са својом економијом прилично наслоњена на економију Србије и економије свих осталих држава у региону.

“Нас радује економски развој Србије јер се једним делом осећа и у Црној Гори”, рекао је Милатовић и додао да теме о којима су разговарали јесу важне и да морају прећи са речи да дела.

Он је најавио почетак масовне имунизације у Црној Гори за суботу када це стици 200 хиљада кинеских вакцина.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Почела исплата 100 евра младима од државе

Држава је данас почела исплату новчане помоћ од 100 евра младима. Помоћ ће се исплаћивати …