Главна / Друштво / Појачана контрола инспекције поводом наступајућих празника

Појачана контрола инспекције поводом наступајућих празника

Одељење инспекције општине Грачаница појачаће контролу поштовања антикиовид мера за време предстојећих првомајских и васкршњих празника, саопштено је из тог одељења.

Из Одељења инспекције истичу да васкршњи и првомајски празници традиционално представљају време окупљања и славља, али да актуелна епидемиолошка ситуација и даље изискује стрпљење, разумевање и одговорност.

Одељење инспекције апелује на грађане да се стриктно придржавају свих хигијенских и других препорука и мера, попут ношења маске, дезинфекције руку и слично.

На грађане и привредне субјекте се посебно апелује да поштују физичку дистанцу,  меру ограниченог броја особа у објекту и не стварају веће гужве, јер се на тај начин смањује ризик а грађанима омогућава несметана куповина и коришћење услуга. Грађани се моле да се не окупљају у групама и да не роштиљају.

Истичи се да ће комунална и санитарна инспекција бити мобилна на терену, те да ће у сарадњи са полицијом обилазити сва места на територији локалне самоуправе (угоститељске објекте, паркове, међусеоске зоне и слично).

„За непоштовање ових мера биће изрицане мандатне казне на лицу места, како физичким тако и правним лицима“, истиче се у саопштењу инспекције.

На угоститељске објекте се апелује да се придржавају мера ограниченог броја гостију и поштовања радног времена, али и свих других прописаних мера.

Одељење инспекције је грађанима честитало предстојеће првомајске и васкршње празнике за жељеом да их прославе у здрављу, радости и миру.

Check Also

Укупно 560 слободних места за упис у средње школе на централном Космету

Завршни испит за осмаке у централном Космету полагало је нешто више од 300 матураната, а …