Главна / Вести / Косово и Метохија / Хуманитарна организација “Солидарност за Косово” изградила у Грачаници фарму за краве музаре

Хуманитарна организација “Солидарност за Косово” изградила у Грачаници фарму за краве музаре

 

Оснивач и директор хуманитарне организације „Солидарност за Косово“ Арно Гујон објавио је данас да је, након вишемесечних радова на манастирском имању изнад Грачанице, успешно завршена изградња фарме за узгој крава музара.
Гујон је на Фејсбуку написао да ће у модерно опремљеном објекату површине 340 квадратних метара, чију изградњу је финансирала ова хуманитарна организација, за почетак бити 35 крава које су купљене уз помоћ других донатора.

„Овај објекат вредан 65.000 евра који се налази на економији манастира Грачаница, обишли су епископ рашко-призренски Теодосије, управница Народних кухиња Светлана Стевић, Милован и отац Срђан из наше хуманитарне канцеларије коју финансирамо у Грачаници. То је девети по реду пољопривредни инфраструктурни пројекат у претходних девет година који смо у сарадњи са Епархијом рашко-призренском успешно реализовали и то све у циљу обезбеђења самоодрживости Народних кухиња које свакодневно хране преко 2.000 најугроженијих становника овог краја“, написао је Гујон.

Према његовим речима на целом пољопривредном комплексу у чијем саставу се налази новоизграђена фарма, запослено је десетак радника.

„Наша жеља је да оваквим и сличним пројектима отворимо нове могућности за породице на КиМ које желе да се издржавају од свог труда и рада. Хвала свим донаторима на поверењу и на подршци. Уз вашу великодушну помоћ успешно смо завршили још један значајан пројекат“, написао је овај велики хуманитарац француског порекла.

Извор: Косово онлине

Check Also

Влајић: Права Тодосијевића погажена, жалићемо се Врховном суду

Адвокат Небојша Влајић, бранилац председника Привременог органа општине Звечан Ивана Тодосијевића, потврдио је за Косово …