Главна / Вести / Косово и Метохија / Сервер: Нон пејпер више нуди Београду него Приштини

Сервер: Нон пејпер више нуди Београду него Приштини

Професор на вашингтонском Универзитету Џонс Хопкинс Данијел Сервер тврди да “нон пајепер” који је недавно објавила приштинска Коха, више у интересу Београда него Приштине и приметио да је председник Вучић био у праву када је рекао да он нуди “више од Ахтисаријевог плана”.

Сервер, познат по ставовима супротиним интересима Срба и Србије објави је на свом блогу, да би овај предлог оставио “косовску државу” знатно мање суверену него што је данас, док би се од Београда тражило да учини мало више од тога да има представника у Приштини.

Он сматра да овим нон пејпером Приштина не би добила практично ништа, како каже, ни билатерално признање од Србије ни чланство у УН, већ само “нејасна обећања о поступању са сувереном државом”.

Тврди и да је “нон пејпер” дубоко неправедан јер не нуди узајамност коју види у реципрочним приступу Београда заједницама са већинском албанском мањином на југу централне Србије као што би га имале општине на северу КиМ.

Сервер је најавио да ће за неколико дана на свом блогу објавити сопствени “нон пејпер” за Западни Балкан, који ће, како је навео, бити у складу са званичном америчком политиком поштовања суверенитета и територијалног интегритета свих држава Балкана, али ће садржати средства за постизање њиховог чланства држава у Европској унији.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Влајић: Права Тодосијевића погажена, жалићемо се Врховном суду

Адвокат Небојша Влајић, бранилац председника Привременог органа општине Звечан Ивана Тодосијевића, потврдио је за Косово …