Главна / Друштво / Васкрс на централном Космету

Васкрс на централном Космету

Другу годину заредом Срби на централном Космету,  највећи Хришћански празник Васкрс  дочекују у ужем кругу породице због пандемије корона вируса. У порти манастира Грачаница окупио се мањи број верника, а радост се посебно могла видети на дечијим лицима.

“За Васкрс се увек лепо дотерам и онда се са браћом куцамо јајима”.

“Нисам из Грачанице, али сваки Васкрс проводимо овде, јер се овде осећамо дивно. У посети смо пријатељима који нас увек дочекају са традиционалном и богатом Ускршњом трпезом. Трудимо се да поштујемо и све епидемиолошке мере, јер је здравље ипак најважније”, рекли су окупљени у порти манастира за РТВ Грачаница.

Услед пандемије, манифестација “Најјаче ускршње јаје”, која се традиционално одржава у Грачаници и ове године је одложена. Љуба Максимовић, организатор и иницијатор ове манифестице, жали што се она неће одржати, али истиче да је у овом тренутку најбитније да се сачувају животи и нада се, да ће  се наредне године наствати са организовањем ове манифестације.

У ужем кругу породице и пријатеља, уз поштовање епидемиолошких мера, Срби на централном Космету Васкрс су дочекали у нади да ће наредних година овај највећи Хришћански празник дочекивати онако како су навикли, у храмовима у којима су се окупљали и у за њих најтежим временима, у протеклом послератном периоду.

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …