Главна / Друштво / Мештани дела Грачанице и неколико околних села без воде већ неколико дана

Мештани дела Грачанице и неколико околних села без воде већ неколико дана

Мештани једног дела Грачанице, као и неколико околних села,  велики православни празник Васкрс дочекали су без воде, коју немају већ неколико дана .

Из Регионалне компаније “Водовод Приштина” ,  у суботу је најављено  да је започета изградња нове линије, цеви дуге 130 метара, како би се омогућило боље снабдевање водом ових места.

Према наводима компаније, ова цев је требала да буде постављена  тек за два месеца , али су их, како су истакли , чести кварови, изазвани ид стране људског фактора приморали да  раније интервенишу.

У саопштењу  које је упутила ова компанија каже се:

“Драги  потрошачи  села Кишница, половине села Бадоца, Сушице, Шашковца и малог дела Грачанице, обавештавамо вас да од јуче тимови за одржавање и рад на водоводној мрежи,  раде на изградњи линије, цеви дужине 130 метара, јер је њена санација била немогућа због честих оштећења услед људског фактора, неконтролисаног одлагања инертних материјала до 10 метара и оптерећења на цевима и то због немара одлагања материјала , који су вршени без контроле локалних органа. Упркос чињеници да смо планирали овај пројекат, чести кварови приморали су нас да изађемо са својим тимовима два месеца раније и да поправимо тамошњу ситуацију”.

Ова места биће без пијаће воде све до изградње  нове линије, која ће омогућити снабдевање водом без инфраструктурних проблема, истичу из Водовода.

 

 

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …