Главна / Вести / Косово и Метохија / Лазић: Орден Краља Милутина КБЦ-у Приштина од изузетног значаја за нашу установу

Лазић: Орден Краља Милутина КБЦ-у Приштина од изузетног значаја за нашу установу

Директор Клиничко-болничког центра из Приштине са привременим смештајем у Грачаници доктор Братислав Лазић за Косово онлајн каже да је признање Српске православне цркве, орден Светог краља Милутина од изузетног значаја за ову установу и све запослене.

Свети Синод СПЦ је током васкршње литургије доделио орден Светог краља Милутина Клиничко-болничком центру Приштина у Грачаници за велики труд, пожртвовање и хршћанску љубав особља које и поред веома тешких услова показује према свим пацијентима, нарочито у време пандемије коронавируса. Признање је примио директор КБЦ-а Братислав Лазић.

“Ево овде у нашој лепој Грачаници, последњој и најлепшој задужбини Светога Краља Милутина имамо част да КБЦ Приштина са седиштем у Грачаници и Лапљем Селу доделимо ово високо одликовање наше цркве. Знамо у каквим условима ради особље КБЦ у последњих 20 година. За наш народ који овде опстаје болница у Лапљем Селу је један од стубова и сигурности за тај народ”, казао је владика Теодосије.

Директор КБЦ из Приштине Братислав Лазић истиче да је Српска православна црква у свим временима један од стожера останка и опстанка српског народа на Косову и да ће орден Светог краља Милутина свим запосленима ове установе пуно значити и у будућем раду и борби за здравље грађана.

„Признање Српске православне цркве је од изузетног значаја за нашу установу и све запослене, не само сада када смо суочени са пандемијом коронавируса него и у сваком другом тренутку. Наша црква је један од стожера нашег останка и опстанка за нас. Добити овакво једно признање од његове светости патријарха Порфирија, светог архијерејског синода и нашег преосвећеног владике Теодосија је само знак да је црква за нас ту, да цени наш рад и да је њена подршка увек присутна, што ће нам пуно значити и у будућем раду и борби за здравље и опстанак нашег народа на Косову и Метохији“, каже Лазић.

Лазић истиче да је поред великог труда и пожртвовања свих запослених за успехе у заштити здавља од пресудног значаја и свакодневна брига о потребама Клиничко-болничког центра са привременим смештајем у Грачаници органа државе Србије, Министарства здравља и Канцеларије за Косово и Метохију.

„Од самог избијања епидемије коронавируса до данас, све време особље нашег Клиничко-болничког центра из Приштине са привременим смештајем у Грачаници пружа услуге не само пацијентима оболелим од коронавируса него и свим осталим који су оболели од различитих, других обољења. Тиме је наше функционисање комплексније него иначе. Добром организацијом и улагањем великог труда свих наших запослених ми смо до сада у највећој мери успели да се изборимо са пошасти – коронавирусом. Велики рад, огромно пожртвовање и брига за сваког пацијента су нам дали могућност да постигнемо добре резултате. Желим да истакнем чињеницу да је немерљива помоћ државе Србије током последњих неколико година нама омогућила да кроз добро снабдевање свим што нам је потребно за добро лечење наших пацијената омогућило да на терену пружимо висок ниво здравствене заштите. Важан чинилац наше борбе против коронавируса је и велика помоћ државе Србије на свакодневном нивоу, Канцеларије за Косово и Метохију која је на изузетно виском нивоу и надлежног Министарства здравља без чега ми не бисмо могли да постигнемо ове резултате“, нагласио је Лазић.

Лазић каже да је најављена изградња нових болничких капацитета у Грачаници улила наду у нове могућности пружања професионалне здравствене услуге на највишем нивоу.

„Сада се отварају и нове перспективе кроз изградњу и отварање нових болничких капацитета у Грачаници које је подржао и сам председник Србије Александар Вучић. Можемо да се надамо још бољим условима и могућностима за побољшање наше здравствене услуге. То је оно што нас радује и даје нам наду и вољу за останак и опстанак на Косову и Метохији, као и могућност да својим професионалним радом пружимо додатну стабилност нашем народу на централном Косову и Метохији“, истакао је Лазић.

Извор: Косово онлине

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …