Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Само јака Србија може да помогне свом народу на КиМ

Петковић: Само јака Србија може да помогне свом народу на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић објавио је на свом Фејсбук налогу да само јака Србија може да помогне свом народу на Косову и Метохији, наводећи да 20. маја креће исплата 100 евра за запослене, децу и пензионере и 200 евра за незапослене.

“Одличне вести за наш народ са КиМ саопштио је председник Александар Вучић Већ 20. маја креће исплата 100 евра за запослене, децу и пензионере и 200 евра за незапослене. Само јака Србија може да помогне свом народу на Косову и Метохији”, објавио је на свом Фејсбук налогу директор Канцеларије за КиМ др Петар Петковић.

Председник Србије Александар Вучић објавио је данас на Инстаграму да ће овог месеца почети исплате новчане помоћи грађанима.

Како је прецизирао, 6. маја биће исплаћено 30 евра помоћи и подршке свим пензионерима, а дан касније корисницима социјалне помоћи и запосленима у заводима за извршење кривичних санкција, 10. маја ће бити исплаћено 50 одсто мининалца српским предузетницима – малим, средњим и великим предузећима, 12. маја исплата по 30 евра свим осталим грађанима који су се пријавили. “Већ 20. маја крећемо са исплатом 100 евра за све грађане српске националности који су се пријавили на Косову и Метохији и 200 за незапослене на Косову и Метохији. Одмах потом крећемо с другом траншом од 600 евра за наше превознике”, најавио је Вучић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Нестао младић из Косовског Поморавља

Седамнаестогодишњи Иван Ристић (17) из Косовског Поморавља нестао је у петак и од тада му …