Главна / Вести / Косово и Метохија / Делегације из Сремске Митровице у посети општини Грачаница

Делегације из Сремске Митровице у посети општини Грачаница

Делегација града Сремска Митровица,  протекла два дана посетила је више српских средина на Косову и Метохији, током које је уручила 2.600 васкршњих пакетића деци у Косовском Поморављу.

Другог дана посете Косову и Метохији делегација Сремске Митровице, коју су предводили заменик градоначелника  Петар Самарџић и народни посланик у скупштини Србије Томислав Јанковић обишла је општину Грачаница, где их је примио председник општине Срђан Поповић.

“Желимо пре свега да се повежемо, да долазимо и учимо једни од других, да се помажемо и да можемо сваком да кажемо да смо једни другима ослонци. Желимо да наша омладина долази овде, јер у данашњем конвоју велики број људи први пут долази на простор Косова и Метохије и тај осећај је заиста посебан.  Желимо да тај осећај пренесу својим породицама и пријатељима да људи долазе овде и да тако чувамо нашу традицију и веру и да кроз дружење јачамо наше односе”, истакао је народни посланик Томислав Јанковић.

Координатор ове акције Драган Божић истакао је  да ће следећи пут, поред деце из Косовског Поморавља, поклон пакетића за велики православни празник добити и деца у општини Грачаница.

“Ми већ десет година долазимо и овај пут смо решили да поред Косовског Поморавља у следећој акцији поклонима  усрећимо и децу централног Косова”, рекао је Божић.

Председник општине  Грачаница Срђан Поповић истакао је да овакве посете много значе нашем народу на овом подручју изразивши очекивање да је ово тек почетак дуге и успешне сарадње.

“Ово је била веома лепа и корисна посета и за нас који живимо овде значи много јер показује да нисмо заборављени и да наши људи брину о нама. Сви државни функционери желе да дођу и покажу солидарност са нашим народом на Косову и Метохији као и да нађу начин да нам помогну. Разговарали смо о многим темама и за нас је веома битно да они  имају одређене идеје на који начин да помогну нашем народу овде”, казао је Поповић.

Дводневну посету  нашој покрајини делегација из Сремске Митровице завршила је обиласком манастира Грачаница и спомен црквице у центру Грачанице посвећене Димитрију Поповићу, кога су 2004. године убили албански екстремисти.

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …