Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Срамотно је да у време када Срби прослављају Васкрс буду мете екстремних Албанаца

Канцеларија за КиМ: Срамотно је да у време када Срби прослављају Васкрс буду мете екстремних Албанаца

Синоћ је, на други дан Васкрса, каменована породична кућа Александра Јаћовића из Косовске Витине. Он се у тренутку напада није налазио у свом дому, али је у дворишту куће била његова супруга Драгана, када су ка њој полетеле каменице и псовке на албанском језику. Срамотно је и недопустиво да у време када Срби на Косову и Метохији прослављају највећи хришћански празник Васкрс, буду мете екстремних Албанаца и да немају мира ни на црвено слово, каже се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Истовремено, ноћас је разбијено стакло и на аутомобилу ђакона из Ораховца, који је јутрос пријавио инцидент.

Овакви напади перфидни су сценарио да се Срби који су остали да живе на простору Косова и Метохије натерају на збег, а они који размишљају о повратку, обесхрабре, додаје се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Посебну тежину на читав случај баца чињеница да Србима на Космету није дозвољено ни омогућено да у миру обележе своје верске празнике.

Наши се гробови прекопавају, цркве скрнаве, здравствене установе обијају, деца су мете напада екстремиста, као и читаве породице.

Ни за један од ових напада починиоци нису откривени, нити процесуирани и то говори да фразе о мирном суживоту, верској толеранцији и одрживом повратку које слушамо од стране политичара из Приштине, али и међународних представника, јесу само празне фразе које демантује реални живот.

Извор: Саопштење

Check Also

Ракић: Нерасветљен злочин на Бистрици показатељ да је правда за Србе недостижна

Убиство Пантелије Дакића и Ивана Јововића и рањавање Марка Богићевића, Драгане Србљак, Богдана Букмирића и …