Главна / Видео / Лазић: Орден још већи подстрек да бринемо о здарвљу наших суграђана

Лазић: Орден још већи подстрек да бринемо о здарвљу наших суграђана

На предлог епископа Теодосија, Свети Синод СПЦ је доделио ореден Светог краља Милутнина Kлиничко-болничком центру Приштина у Грачаници, за како је наведено у образложењу, велики труд, пожртвовање и хршћанску љубав особља које и поред веома тешких услова показује према свим пацијентима, нарочито у време пандемије коронавируса.

„Учињена нам је велика  част што нам је додељено овакво одликовање од наше СПЦ, која је један од стубова опстанка нашег народа, а посебно  народа на Косову и Метохији.Осећај након одликовања је био изванредан, велики је осећај части и поноса за све  запослене  у КБЦ Приштина-Грачаница али и свих запослених радника у овој институцији. Ово много значи за све нас и већи подстрек да још више се бринемо о здрављу  наших  суграђана“., рекао је Лазић.

„Здравствени систем на централном Космету од 1999. године ради у отежаним условима. Последњих година имамо велику подршку наше државе, Републике Србије и то је најважније за наше функционисање, тако да је ситуација сада далерко боља него шти је била раније.

Руководство на челу са председником Србије Александром Вучићем омогућава да се крене са изградњом нове болнице КБЦ-а. Средства су обезбеђена ових дана бисе требало кренути са пројектовањем, а убрзо након тогада ће бити постављен и камен темељац. Идеја је да КБЦ буде најсавременији и пружи максималне услове за лечење пацијената. Све неопходно за лечење пацијената биће на једном месту. Становништво заслужује овакву здравствену установу, а здравство је битан сегмент  у опстанку на овим просторима“, истакао је Лазић.

Др Лазић је тренутну епидемиолошку ситуацију окарактерисао као бољу у односу на протекли период. Имунизација је квалитетно спроведена и сада већ видимо резултате. Свакако и даље морамо бити опрезни. Процес имунизације на КиМ се спроводи захваљујући Републици Србији која је обезбедила довољан број становника. Имунизација се спроводи на дневном нивоу, сутра ће 335 мештана са централног Косова бити ревакцинисани, а већ следеће недеље се наставља са давањем прве дозе вакцине, закључио је Лазић и подвукао да се колективни имунитет ствара што већим бројем вакцинисаних.

Више у видео разговору….

Check Also

Ђоровићима из Лапљег Села уручена нова опрема за производњу торти и колача

Нова опрема и помоћни уређаји за израду торти и колача у вредности од преко 4 …