Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: У Великој Хочи нападнут и претучен Мирослав Лукић

Канцеларија за КиМ: У Великој Хочи нападнут и претучен Мирослав Лукић

Мештанин Велике Хоче Мирослав Лукић нападнут је синоћ око девет сати од стране тројице Албанаца, који су га прво вербално вређали, а потом га и физички напали. Он је задобио прелом носа и налази се на болничкој опсервацији, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

“Житељи Велике Хоче и Ораховца месецима су на мети локалних Албанаца који на њихова имања пуштају стоку и тако им уништавају пољопривредне засаде. Нападнути Лукић у више наврата је скретао пажњу полицији на овај проблем, али се он понављао. Уместо да се проблем реши, он је ескалирао у још већи инцидент, а Лукић је нападнут само зато што је проблем пријављивао”, наводи се у саопштењу.

О случају је обавештена полиција, а нападач је приведен.

Канцеларија за Косово и Метохију очекује адекватну казну за овај тежак физички напад на Мирослава Лукића, али и хитну реакцију полиције на заштити имовине српских породица у овом делу Косова и Метохије, којима је пољопривреда једини извор прихода.

“На овај начин њима се директно угрожава егзистенција и опстанак на подручју Велике Хоче и Ораховца и шаље порука да на својим огњиштима нису добродошли. Због тога се овај проблем мора најозбиљније схватити и осигурати се безбедност српским породицама у овом делу Косова и Метохије”, наведено је у саопштењу.

Саопштење

Check Also

Петковић обишао шесточлану породицу Гогић у Великој Хочи

Директор Канцеларије  за Косово и Метохију Петар Петковић борави у дводневној посети  у јужној српској …