Главна / Вести / Косово и Метохија / СЛ: Крајње време да међународна заједница реагује на насиље којем су Срби на КиМ изложени

СЛ: Крајње време да међународна заједница реагује на насиље којем су Срби на КиМ изложени

Крајње је време да се представници међународне заједнице јасно одреде према серији инцидената у којима се нападају Срби и њихова имовина, саопштила је Српска листа.

Српска листа у саопштењу оцењује да је очигледно да косовска полиција не жели да заштити Србе, посебно јужно од Ибра, јер је невероватно да у тако малој средини као што је Велика Хоча, Мирослав Лукић буде више пута нападнут а да одговорни никада не буду процесуирани.

“Наш апел данас није упућен косовским институцијама, које ни не крију да за њих Срби не треба да буду своји на своме, нити равноправни грађани којима се гарантује безбедност, већ међународним представницима, пре свега амбасадама Квинте, који упорно ћуте на насиље којем су Срби изложени. Више десетина напада сваке године који никада не добију судски епилог говоре у прилог чињеници да је који ни 22 године наком сукоба не престају са нападима на Србе.

Уважени представници међународних институција, до када ћете ћутати? Да ли осећате одговорност за све оне пребијене Србе који су незаштићени остављени од стране косовских институција на милост и немилост есктремистима које храни патња поштених и добрих људи? Да ли када издајете саопштења и држите пригодне говоре о људским правима осетите бар мало гриже савести јер сте ћутали док се Срби малтретирају, пребијају и прогањају због свог имена и одлуке да остану на својим огњиштима?”, наводи се у саопштењу.

Саопштење

Check Also

Петковић: Курти изазвао сукоб на северу КиМ јер не жели да формира ЗСО

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић истакао је данас да је Аљбин Курти …