Главна / Вести / Косово и Метохија / Анђелковић: Војна база Хрватске на Косову додатно ће урушити стабилност у региону

Анђелковић: Војна база Хрватске на Косову додатно ће урушити стабилност у региону

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић за Косово онлајн каже да најаве министра спољних послова Хрватске Гордана Грлић Радмана о оснивању војне базе Хрватске на Косову говори о отвореном спровођењу антисрпске политике и може да доведе до додатне нестабилности у региону.

Анђелковић истиче да Хрватска увек и свуда спроводи антисрпску политику коју је успоставио оснивач хрватске геополитике Иво Пилар.

“Хрватска увек и свуда спороводи антисрпску политику, оснивач хрватске геополитике је Иво Пилар који је тврдио да Хрватска треба да се удружује са српским непријатељима. Њихов Институт друштвених наука носи име овог политичара који је прокламовао антисрпску политику”, истиче Анђелковић

Он наводи да ће оснивање војне базе Хрватске на Косову утицати на додатно урушавање стабилности региона.

“Оснивање војне базе Хрватске на Косову није фактор стабилности него нестабилности у региону. Хрватска се труди на све начине да се избори за превласт на простору Балкана са Србијом. На овакво понашање Хрватске реаговаће евентуално Кина и Русија, док ће реакције Запада изостати. Зато Србија мора сама да реагује на спровођење овако отворене антисрпске политике”, каже Анђелковић.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Ученицима и просветним радницима председница Шубарић честитала школску славу

„Негујући и чувајући своје име, писмо, традицију и сећање на првог српског просветитеља свим ученицима …