Главна / Вести / Косово и Метохија / Помоћ за деветочлану породицу Перић у Пасјану

Помоћ за деветочлану породицу Перић у Пасјану

Чланови Удружења Краљевина Србија су у више од 20 места у Косовском Поморављу током Васкрса уручили преко  2.400 пакетића за српску децу узраста до 14 година. Поред малишана помоћ су добиле и социјално угрожене породице.

Удружење Краљевина Србија, Фондација Принцезе Катарине и представници Сремске Митровице су деветочланој породици Зорана Перића у Пасјану донирали 60.000 динара, поклоне за децу и печено прасе. Општина Партеш – Пасјане често овој породици излази у сусрет, а овом приликом обезбедила им је фрижидер.

“Општина Партеш нема неки велики буџет и могућности али се труди да помаже социјално угроженим породицама. Сва је срећа да их нема много”, каже за Пулс градоначелник Драган Петковић. Деветочланој породици Перић смо обезбедили фрижидер и уверили се да им је потребно проширење стамбеног простора, које ће надам се, ускоро и бити реализовано у сарадњи са Министарством за заједнице и повратак“, рекао је Петковић.

За десет година, од како су се Перићи из Централне Србије вратили у родно Пасјане, добили су још четворо деце и кућа им је временом постала тесна.

„Пре десет година организација ИОМ нам је направила кућу од 40 квадрата. Тада смо имали троје деце а сада седморо и немамо чак ни за храну. Веома тешко живимо“, каже глава породице Зоран Перић.

Зоран и његова супруга не раде нигде. Са седморо малолетне деце живе од социјалне помоћи.

Извор: РТВ Пулс

Check Also

Ракић: Нерасветљен злочин на Бистрици показатељ да је правда за Србе недостижна

Убиство Пантелије Дакића и Ивана Јововића и рањавање Марка Богићевића, Драгане Србљак, Богдана Букмирића и …