Главна / Вести / Косово и Метохија / Градоначелници српских општина најоштрије се противе градњи војне базе хрватске војске на КиМ

Градоначелници српских општина најоштрије се противе градњи војне базе хрватске војске на КиМ

Поводом најаве Хрватске  да ће формирати војни камп на КиМ, саопштењем се огласило десет градоначелника  општина са српском већином.
“У име десет општина са српском већином на Косову и Метохији најоштрије се противимо најави Хрватске да на овим просторима гради некакве војне базе чиме се најдиректније угрожава мир и спокојство грађана.
Најава да ће на Косову и Метохији бити грађена војна база хрватске војске код Срба изазива сећања на погром, али и акције ентичког чишћења Бљесак и Олуја, иза којих су остала спаљена српска села и градови, убијени и нестали Срби.
Зато још једном изражавамо нашу забринутост али и оштро противљење изградњи било какве војне базе јер то не доприноси миру и стабилности.
На овим просторима милитаризација је свима преко главе, и Србима, и Албанцима али и свим осталим грађанима, јер је свима потребна економска перспектива, радна места и јачање демократије… у том смислу хрватски министар је требао да најави отварање фабрика а не да звецка оружјем”; каже се у саопштењу.
Извор: РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

На Брезовици настављена акција провере илегално подигнутих објеката

Основно тужилаштво у Урошевцу наставило је данас акцију провере објеката који су изграђени на подручју …