Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Најаве Хрватске да ће формирати војни камп на КиМ најотворенија су претња по мир и стабилност

Петковић: Најаве Хрватске да ће формирати војни камп на КиМ најотворенија су претња по мир и стабилност

Најаве Хрватске да на Kосову и Метохији планира да инсталира војни камп најотворенија су претња по мир и стабилност у региону Западног Балкана, али и Србима који су остали да живе на територији наше јужне  покрајине, каже у саопштењу директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Петковић истиче да је реч о директном кршењу Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација, јер је распоређивање војника на територији Kосова и Метохије могуће само у складу са овим документом и ничији снови о војним окупацијама не могу то поништити.

Очекујемо јасну и недвосмислену реакцију званичника Европске уније и Брисела, који мора стати на пут оваквом звецкању оружјем, које долази од земље која је чланица ЕУ. Нема сумње да је реч о отвореној провокацији Хрватске на рачун Србије и удару на добросуседске односе које наша земља негује са званичним Загребом, упркос учесталим провокацијама, додаје Петковић.

Србија неће на провокације одговарати језиком провокација, али нека свима буде јасно да неће ни благонаклоно гледати на овакве претње које уносе немир у животе Срба који су већ једном искусили “Погроме” и “Олује”. Зато, нека се нико не заварава да ће било коме бити дозвољено да своје милитантне снове остварује преко леђа српског народа. То се неће догодити, закључује директор Канцеларије за КиМ.

Извор: Саопштење

Check Also

Петар Петковић: Гнусне поруке лице су власти у Приштини и њихова мрља

Увредљиви графити са псовкама на албанском језику исписани су ноћас на зиду куће Станоја Димитријевића, …