Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић и Симић: Хрватски камп на КиМ директна претња миру

Ракић и Симић: Хрватски камп на КиМ директна претња миру

Поводов најаве Хрватске да формира војни камп на Косову и Метохији реаговали су данас председник и потпредседник Српске лист и осудили ту намеру Хрватске.

“Најава Хрватске да ће на косову отворити војни камп је директна претња миру на овим просторима. Апсолутно противна свим напорима председника Александра Вучића, да се на овим просторима успостави трајни мир за све грађане. У име Српске листе и нашег народа апсолутно се противим могућности да Хрватска гради било какав војни камп кршећи резолуцију 1244 Савета безбедности Уједињених нација”, рекао је председник Српске листе Горан Ракић.

“Пре свега ово је најдиректнија претња миру која долази од стране министра хрватске владе. Са друге стране српски народ на Косову и Метохији то доживљава као претњу, присећајући се и Погрома и Бљеска и Олује и свих оних злочина који су се десили над српским народом. Чињеница јесте да и у Српској листи, а и овде на простору Косова и Метохије Српски народ апсолутно то не прихвата као добронамеран гест. Са друге стране то је најдиректније кршење Резолуције 1244 СБ УН. Додатна милатеризација простора Косова и Метохије апсолутно непотребно у тренутку када се наш председник Александар вучић бори да сачува мир, да се отварају нова радна места да се регионално повезујемо и да читав Балкан јача”, рекао је потпредседник Српске листе Игор Симић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …