Главна / Вести / Косово и Метохија / Недељко Спасојевић пребачен у затвор у Северној Митровици

Недељко Спасојевић пребачен у затвор у Северној Митровици

После скоро 30 месеци од хапшења Недељко Спасојевић, кога Специјални суд у Приштини терети да је учествовао у убиству Оливера Ивановића, данас је пребачен из притворног центра у Гњилану у Северну Митровицу потврдила је за Косово онлајн његова супруга Јелена Спасојевић.

Како је изјавила, њу је данас контактирао затворски службеник који јој је саопштио да се Недељко налази у затвору у Северној Митровици.

“Ми јуче и данас славимо славу и захвални смо Богу што је након две и по године опет у Северној Митровици, кад већ није међу нама на слободи онда бар нека нам је ближе док правда не победи и Недељко поново буде са нама”, рекла је Јелена.

Спасојевића оптужница терети да је службеним аутом косовске полиције превезао атентаторе до возила марке Опел Астра, из ког је касније пуцано на Оливера Ивановића.

Он је у новембру ухапшен у Северној Митровици и од тада се у притвору налазио у Подујеву и Гњилану , одакле је пребачен у Северну Митровицу.

Специјално тужилаштво Косова је почетком децембра 2019. подигло прву оптужницу против шесторо Срба који су оптужени за учествовање у убиству Оливера Ивановића. Након тога одржано је само једно припремно рочиште.

Одлуком Апелационог суда у Приштини у септембру 2020, оптужница у предмету убиства Оливера Ивановића враћена је Тужилаштву на исправку, а након исправке је у новембру подигнута трећа верзија оптужнице по којој би требало ускоро да почне суђење оптуженима.

Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић убијен је у атентату 16. јануара 2018. године, испред седишта своје странке у Северној Митровици.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Нестао младић из Косовског Поморавља

Седамнаестогодишњи Иван Ристић (17) из Косовског Поморавља нестао је у петак и од тада му …