Главна / Вести / Косово и Метохија / Још четири пријаве поднете у поступку против Саљиха Мустафе

Још четири пријаве поднете у поступку против Саљиха Мустафе

Кацеларија за жртве у Специјалном суду у Хагу прихватила је трећу пријаву лица која тврде да су жртве у случају Саљиха Мустафе, који је оптужен за ратне злочине и злочине против човечности, пренели су данас приштински медији.

Канцеларија за жртве објавила је да су се још четири особе албанске националности, пријавиле за статус жртве у овом случају, а један од подносилаца захтева за статус Жртва-10/05 је албанске националности и тврди да је у релевантном периоду био директна жртва илегалног притварања, окрутног поступања и мучења у притворском комплексу у Злашу, преноси портал Косово онлине.

Три друга подносиоца захтева, према извештају, тврде да су претрпели менталне последнице због мучења од стране Саљиха Мустафе.

Подносиоци пријава Жртва-11/05, Жртва-12/05 и Жртва-13/05 су етнички Албанци и тврде да су индиректне жртве притвора, мучења и илегалног убиства у притворском комплексу у Злаш у релевантном периоду.

Канцеларија за жртве Специјалног суда препоручила је претпретресном судији да прихвати све четири пријаве.

Преткривични поступак у случају Саљиха Мустафе приводи се крају.

Саљих Мустафа ухапшен је по налогу Специјализованог тужилаштва – 24. септембра прошле годне, због сумње да је као припадник ОВК лишавао слободе, сурово поступао и вршио мучења над најмање шест особа у периоду од 1. априла до 19. априла 1999., као и за убиство.

Оптужница против њега потврђена је у јуну прошле године и то је прва потврђена оптужница Специјализованог тужилаштва.

Извор: Танјуг

Check Also

Нестао младић из Косовског Поморавља

Седамнаестогодишњи Иван Ристић (17) из Косовског Поморавља нестао је у петак и од тада му …