Главна / Вести / Косово и Метохија / Грлић Радман демантовао своју изјаву дату у Приштини

Грлић Радман демантовао своју изјаву дату у Приштини

Шеф хрватске дипломатије Гордан Грлић Радман демантовао је данас у Подгорици, изјаву дату у Приштини да је Хрватска “одлучила да на Косову постави војни камп који ће допринети стабилност ”

Он је на конференцији за новинаре рекао да је његова најава о отварању војног кампа на Косову и Метохији “спиновање и да није у питању војни камп”.

Према писању Вијести, Грлић Радман новинарима након разговора са црногорским колегом Ђорђем Радуловићем, рекао да је у питању “повећање броја војника у оквиру контигента јединице која броји најмање чланова војника на Косову”.

“Хрватска као чланица НАТО има право, не знам зашто би неко био погођен, ја бих рекао да је то спиновање. Не знам чему та антихрватска хистерија у Србији”, рекао је Грлић Радман.

Са исте прес конференције Хина је пренела да је Грлић Радман рекао да је “антисрпска хистерија која се појављује из Србије непотребна, а њен генератор је прикривање пасивности српске стране да хрватској мањини у Србији осигура иста права која српска мањина има у Хрватској”.

Грлић Радман је, наводи се, у Подгорици појаснио да је у Приштини, током посете 34. контигенту Хрватске војске у оквиру КФОР-а, говорио о повећању броја војника, што, како је рекао, Хрватска као одговорна чланица НАТО савеза има право.

Истакао је, преноси Хина, да не зна “зашто би било ко са стране био погођен том изјавом”.

Грлић Радман је, наводи се, рекао и да се у Србији доносе политичке одлуке “чији је циљ разбијање јединства хрватске заједнице у Србији стварањем такозваног буњевачког језика, а знамо да су Буњевци етничка група хрватског народа”.

“Ми желимо са Србијом да решимо сва отворена питања. Да добијемо одговор о 1.869 несталих. Желимо такође одштету за логораше, људи који су били по логорима по Војводини и целој Србији”, рекао је Грлић Радман, пренела је Хина.

Извор: Танјуг

Check Also

Петковић: Када ће бити ухапшен специјалац који је пуцао у Гаљака

Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да лекари, рудари и васпитачи мирно …