Главна / Друштво / У Грачаници отворен фестивал за децу и младе „Мали Јоаким“

У Грачаници отворен фестивал за децу и младе „Мали Јоаким“

У Грачаници је данас отворен тринаести позоришни фестивал за децу и младе „Мали Јоаким“.

Прави мали позоришни празник отворен је представом „ Сирано „ Приштинског Народног позоришта. Фестивал је свечано отворио председник општине Грачаница Срђан Поповић, који је најмлађима пожелео да уживају у предстојећим данима.

„Данас смо ми, захваљујући фестивалу „Мали Јоаким“ културни центар региона. У временима изолације и пандемије у Грачаницу је стигао фестивал који подржава нашу децу и њихов развој и будућност. Историја света није потпуна без позоришта,то значи да наше време, а ни ми појединачно не би били овакве личности какве јесмо да нема позоришта и његовог утицаја“, рекао је Поповић.

Најмлађу публику поздравио је и селектор фестивала Спасоје Ж. Миловановић који је о значају позоришта говорио кроз стихове.

„Позориште може лако да свет створи баш онако какав видиш и не видиш, да се смејеш и постидиш“, навео је Миловановић.

После „Великог Јоакима“ 2016 године, и поред неколико одлагања због епидемиолошке ситуације Грачаница је ипак добила привилегију да се управо овде одржи фестивал за децу и младе, што је велика част , истакао је, између осталог, директор Народног позоришта Предраг Радовић.

„ Драго ми је што ће фестивалу имати прилике да присуствују, не само најмлађи из Грачанице, већ и деца из других средина на Косову и Метохији, из Осојана, Гораждевца.

У сарадњи са Домом културе, општином Грачаница, министарством за културу РС, Канцеларијом за КиМ

настојали смо да направимо један велики културни догађа који је јако битан за очување нашег културног и националног идентитета“, рекао је Радовић.

Позоришни фестивал за децу и младе „Мали Јоаким“ трајаће до недеље 16-ог маја, када ће бити проглашен и победник фестивала у чију ће част бити одиграна представа „Три прасета“ Крушевачког позоришта.

Check Also

Две продавнице мешовите робе у Великој Хочи обијене су у току ноћи

Две продавнице мешовите робе у Великој Хочи, Бојана Павловића и Душана Лукића обијене су у …