Главна / Вести / Косово и Метохија / Пасјане: Фондација Пулс поклонила електрични скутер Михајлу Цветковићу

Пасјане: Фондација Пулс поклонила електрични скутер Михајлу Цветковићу

Фондација Пулс  поклонила је електрични скутер шеснаестогодишњем Михајлу Цветковићу из Пасјана који је оболео од Дишенове мишићне дистрофије, поремећаја узрокованог мутацијом гена, који, углавном код дечака изазива убрзано пропадање мишића.

Михајло је тешко покретан, углавном везан за кревет и столицу, а скутер ће му омогућити да изађе напоље и да се дружи са вршњацима.

Донација је уследила након што је Хуманитарна организација Косовско Поморавље упУтила молбу Фондацији Пулс, уз препоруку да се помогне малом Михајлу.

Након прикупљања помоћи малој Јулији у покушају да поврати вид, новооснована Фондација Пулс реализовала је и другу своју активност, обезбедивши средства за куповину електричног скутера непокретном Михајлу из Пасјана.

Фондација Пулс основана је 2020. године ради заштите и унапређења укупног социјалног положаја деце и младих, сагласно позитивном законодавству и националним и међународним стандардима.

У том смислу, Фондација Пулс, у сарадњи са другим добротворима, нарочито подржава заштиту и побољшање материјалног, здравственог и образовног положаја деце и младих, водећи подједнако рачуна како о хуманитарно угроженим корисницима, тако и обдареним поједицима и групама, помажући њихово стваралаштво и процес додатног образовања и усавршавања у земљи и иностранству, наводи се на сајту Фондације.

Извор: РТВ Пулс/ ТВ Мост

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …