Главна / Друштво / У недељи Црвеног крста обезбеђени пакетићи за све новорођене бебе у Грачаници

У недељи Црвеног крста обезбеђени пакетићи за све новорођене бебе у Грачаници

Црвени крст Грачаница традиционално у недељи Црвеног крста, која се одржава од 8. до 15. маја, има неколико акција, иако неке од њих ове године нису могле бити одржане због актуелне епидемијске ситуације. Прилагодивши се новонасталој ситуацији, у оквиру ове недеље доделићемо свакој новорођеној беби пакетић, истакао је секретар Црвеног крста у Грачаници Света Живић.

„Ми смо већ остварили контакт са гинеколошким одељењем у Грачаници и припремамо пакетиће свим новорођеним бебама, а поред тога одржаћемо и акцију добровољног давалаштва крви до краја овог месеца, коју смо померили због раније одржаних акција при којима смо набавили одређену количину крви. Поред тих акција, доделићемо признања и медаље добровољним даваоцима крви, који су ову драгоцену течност до сада дали више пута“, истакао је Живић.

Он је нагласио да Црвени крст у Грачаници има око 40 волонтера, који делују у свим кризним ситуацијама.

„Наши волонтери су били 24 часа на терену када су централно Косово почетком године задесиле поплаве. Они су скоро месец и по дана били на терену и помагали нашим суграђанима. Исто тако, били су ту и када се захуктала ситуација са корона вирусом на територији наше општине. Формирали смо тимове у свим местима који су свим старијим особама куповали и односили лекове и неопходне намирнице“, казао је Живић.

Он је нагласио да су многе акције, које је Црвени крст спроводио до сада одложене док се не стабилизује епидемијска ситуација.

Check Also

Почело летње рачунање времена

Летње рачунање времена почело је ноћас померањем часовника за један сат унапред, са два на …