Главна / Друштво / Деца из Осојана уживала у представи “Палчица”

Деца из Осојана уживала у представи “Палчица”

За представу “Палчица” која је била на програму четвртог дана фестивала у Дому културе у Грачаници, стигла су и деца из Осојана за коју је ово био несвакидашњи догађај, јер су по први пут у позоришту.

Деца из Осојана, за РТВ Грачаница, истичу да су јако срећна што по први пут имају прилике да погледају позоришну представу.

” У Осојану немамо културне догађаје, па је ово јединствена прилика за њих. Били су јако срећни када смо им саопштили да смо позвани на позоришну представу”, рекла је Соња Вукојевић, педагог у ОШ Радош Тошић у Осојану.

За децу из Осојана,али и из Сушице и Угљара, представу “Палчица” извели су глумци луткарског позоришта из Ниша који, као и деца, нису крили радост што су учесници фестивала “Мали Јоаким”.

“Напокон смо поново у позоришту, деца су одлична публика, реаговали су баш онако како смо очекивали, јако смо срећни због њих. Драго нам је да се ове године фестивал “Мали Јоаким” одржава у Грачаници. Мени је први пут да сам овде на сцени и осећај је диван”, рекла је Јелена Ђорђевић, глумица.

“Порука је да деца остану своја, онаква каква јесу, да остану доследна себи, да се не приклоне маси и ономе што је тренутно популарно, што се сервира по телевизијама, јер су се мерила вредности мало пореметила”, истакла је Александра Павловић, глумица.

Најмлађа публика која, у организацији Дома културе, долази из разних места, биће у прилици да погледа још три представе за децу. Затварање фестивала “Мали Јоаким” предвиђено је за недељу.

 

 

Check Also

Владика Теодосије служиће молебан у Звечану

Владика рашко-призренски Теодосије служиће у 18 часова молебан, у Цркви Светог Ђорђа у Звечану. Владика …