Главна / Вести / Косово и Метохија / ККиМ: Османи или не жели дијалог, или не схвата концепт мирољубиве политике

ККиМ: Османи или не жели дијалог, или не схвата концепт мирољубиве политике

Контрадикторност и апсурд су постали омиљене реторичке фигуре политичара у Приштини, који из дана у дан поручују да желе да истовремено разговарају са представницима Београда и да туже Србију за геноцид, стоји у саопштењу канцеларије за КиМ поводом најавe  Вјосе Османи да не одустаје од тужбе за геноцид.

„Уколико је Приштина искрена у жељи да разговором решава проблеме, онда се терен за то не припрема упућивањем бесмислених порука о некаквој тужби за геноцид против саговорника, већ отклоном од језика мржње.

Вјоса Османи, дакле, или не жели дијалог, а наводну спремност Приштине на разговор помиње тек куртоазно да би избегла пацке међународне заједнице, или је потпуно неспособна да схвати концепт мирољубиве политике.

Потпуно је јасно да Приштина нема ни основ а ни формално-правну могућност да тужи Србију за геноцид, и да је реч о бедном покушају да се пажња јавности на Косову и Метохији скрене са чињенице да у Хагу ускоро неће бити довољно притворских јединица да приме све злочинце из такозване ОВК.

Уместо што популистичким најавама тужбе за геноцид непотребно продубљује међуетнички јаз на Косову и Метохији, Вјоса Османи би требало да предузме храбре политичке кораке да своје сународнике, којима је деценијама испиран мозак шовинистичким порукама о Србима као архизлочинцима, усмери у правцу суочавања са злочинима почињеним у њихово име“, наведено је у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Саопштење

Check Also

Ракић: Мислим да ћемо добити ЗСО, став Америке јасан

Вељко Ракић из Института за промоцију владавине права изјавио је данас да сматра да ће …