Главна / Вести / Свет / Ђурић са представницима српске заједнице у Охају

Ђурић са представницима српске заједнице у Охају

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић боравиће у радној посети Охају, где ће се састати са званичницима те америчке савезне државе и представницима српске заједнице.

Како је саопштила српска амбасада, Ђурић ће најпре посетити главни град Колумбус, где ће се, у својству почасног госта, обратити на Заједничкој конференцији војних лидера у организацији Националне гарде Охаја, на позив њиховог команданта, генерал-мајора Џона Хериса.

У наставку посете Колумбусу, Ђурић ће, у име владе Републике Србије, потписати Меморандум о разумевању и сарадњи у области образовања између Србије и Охаја, договореног у оквиру цивилног сегмента Програма државног партнерства Србије са Охајом.

Радни боравак у Охају биће закључен посетом Кливленду на позив почасног конзула Републике Србије у Охају Алекса Маческог, као и сусретима са истакнутим појединцима бројне српске дијаспоре.

Србија и Охајо успоставили су сарадњу кроз Програм државног партнерства инициран потписивањем Споразума о статусу снага 2006. године у Вашингтону. Сарадња се примарно реализује на војно-војном плану и кроз заједничке активности Војске Србије и Националне гарде Охаја.

Партнерство се временом унапређивало и развијало, да би САД данас оцениле Програм државног партнерства са Србијом као један од најуспешнијих билатералних програма међу више од 60 успостављених програма широм света.

Check Also

Захтев Косова за чланство у Интерполу скинут са дневног реда

Питање захтева Косова за чланство у Интерполу скинуто је са дневног реда извршног комитета те …