Главна / Вести / Косово и Метохија / У Прилужју обележен Дан сећања на шесторицу убијених мештана

У Прилужју обележен Дан сећања на шесторицу убијених мештана

Пре 22 године 18-ог маја албански терористи у атару села Прилужја зверски су убили шест мештана овог села Предрага, Милована и Славишу Здравковића, Славујка Милетића, Мирослава Војиновића и Слободана Бојковића.

Поводом 22 године од стравичног злочина, у центру Прилужја испред помен плоче, одржан је парастос невино страдалим жртвама који је служио протојереј Милован Којић, племетинскоприлушки парох.

“Страдали су због свог имена и вере, добили су место крај наших предака и светитеља. Зато се сваке године молимо и сећамо се њихових дела и живота, да и они пред Богом моле за нас”, рекао је протојереј Милован Којић, племетинскоприлушки парох.

Починиоце овог, као ни других бројних злочина албанских екстремиста над Србима и њиховом имовином још увек није стигла рука правде.

“Већ 22. године на данашњи дан у Прилужју влада бесконачна туга. Мештани жале, родбина тражи, али починиоци нису откривени, правда није задовољена. Ми смо као народ спремни да опростимо, желимо суживот, али не заборављамо. Ово је страшан злочин”, рекла је Сунчица Машић из Прилужја.

“Ово је тежак дан за све нас, када је у једном дану шесторо људи изгубило живот. Тешко ми је да говорим о томе, али се надам да ћемо опстати. Због ових људи који су дали свој живот позивам мештане да останемо овде, да не продајемо имовину”, казао је Милан Костић, председник ПО Вучитрн-Прилужје.

У оквиру обележавања Дана сећања на мучки убијене мештане, у Прилужју су одржана и меморијална спортска такмичења у кросу, тенису, стоном тенису и малом фудбалу.

Check Also

Борељ: Нови текст предлога прослеђен Београду и Приштини

Високи представник за спољну и безбедносну политику ЕУ Жозеп Борељ поручио је да је последња …