Главна / Вести / Косово и Метохија / Брнабић: Фрустрација у ЕУ, надам се дијалогу са Приштином у јуну

Брнабић: Фрустрација у ЕУ, надам се дијалогу са Приштином у јуну

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да у ЕУ постоји фрустрација због тога што је први састанак у оквиру дијалога Београда и Приштине померен, а због Приштине, и додала да се нада да ће први састанак бити заказан током јуна.

Брнабић је новинарима у Бриселу где је имала састанке са Тањом Фајон, Владимиром Билчиком, Мирославом Лајчаком и Жозепом Борељом казала да је током разговора са европским званичницима поновила да је Београд спреман за дијалог и да сматра да је дијалог у најбољем интересу и за Београд и за Приштину.

“Дијалог је у најбољем интересу Београда и Приштине и не само људи који живе на КиМ, већ у интересу читавог региона”, казала је Брнабић.

Истиче да је дијалог и нормализација односа једна од ствари од које зависи регионална стабилност.

Конструктивни састанци у Бриселу

Премијерка Србије Ана Брнабић оценила је да је данас у Бриселу имала конструктивне састанке са европским парламентарцима на којима је разговарала, између осталог, о реформама које су потребне да Србија спроведе на путу ка ЕУ.

Брнабић је новинарима у Бриселу, након састанака са Тањом Фајон, Владимиром Билчиком, Мирославом Лајчаком и Жозепом Борељом, казала да су разговарали о реформама у области владавине права, имплементацији ОДИР-ових препорука, међустраначком дијалогу, дијалогу са Приштином.

За предстојећу вечеру код Бореља, Брнабић каже да ће разговарати о регионалној сарадњи, инвестиционом плану за Западни Балкан.

“Важно је за све грађане региона да причамо о конструктивним темама, а мање о темама које нас раздвајају, али биће и њих”, казала је Брнабић.

Када је реч о владавини права, Брнабић каже да је Србија у тој области доста урадила и да је то у овом њеном мандату апсолутни приоритет.

Подсећа да се кренуло у уставне реформе и најављује да сутра има састанак са председником парламента Ивицом Дачићем и министарком правде Мајом Поповић.

Што се тиче медија, Брнабић подсећа да је усвојена Медијска стратегија и акциони план за спровођење исте.

“Много радимо и надам се да ће тај нон пејпер у области владавине права бити бољи него што је био раније, очекујем бољи извештај. Ми ћемо наставити да радимо јер радимо то због наших грађана, а тако ћемо бити ближи и ЕУ”, поручила је премијерка.

Брнабић на потписивању уговора о градњи хотелског комплекс

Председница Владе Ана Брнабић присуствоваће сутра потписивању уговора о сарадњи између компанија „Милленниум Ресортс“ и америчке хотелске компаније „Марриотт Интернатионал“, поводом изградње хотелског комплекса у Врањској бањи.

Догађај је планиран за 11 сати у згради Геозавода, а осим премијерке потписивању и представљању пројекта изградње присуствоваће и амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Ентони Годфри, најавила је Канцеларија владе за сарадњу с медијима.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Петковић: Наставља се Куртијев терор над Србима, његови специјалци упали у Косовску Митровицу

Наставља се Куртијев терор над Србима, његови специјалци упали су малопре и у просторије ОИК …