Главна / Вести / Косово и Метохија / Изложба слика Слободана Ракића: Прави тренутак је тренутак свесности о нашој битности

Изложба слика Слободана Ракића: Прави тренутак је тренутак свесности о нашој битности

Прва самостална изложба сликара из Косовске Митровице Слободана Ракића „Тренутак“, отворена је синоћ у Градском музеју, под окриљем манифестације Ноћ музеја.

Својим суграђанима, Ракић је добро познат по музичким афинитетима, а синоћ су имали прилику да упознају и озбиљног ликовног ствараоца. Ракићеве слике су приказ тренутка, као вероватно јединог људског иметка. Тренутак је време у коме се све дешава. Посматрано са аспекта вечности, и људски живот није ништа више од једног тренутка. А Ракићев тренутак је магловит, сеновит, мистичан, са безброј могућности. Позлата која ту и тамо израња из те магле, наговештава да је сваки понаособ драгоцен. Ако и у начину на који су слике постављене у музеју, покушамо да пронађемо симболику, онда је први важан тренутак у Ракићевој изложби баш као и у причи било кога од нас, тренутак сусрета са Христом што је тренутак истине. А онда следе дубоки уздах, летови, клица, додир….

„Мој тренутак су емоције преточене кроз боју. све оно што сам сакупљао у себи, неки моји доживљаји које сам проживљавао са мојим суграђанима. Прави тренутак је тренутак свесности о нашем стваралаштву, о нашој битности у овом свету“ каже Слободан.

Када је у питању музика, Слободан у духу вечери каже да није тренутак за то, али да има планове које ће почети да остварује тек када епидемиолошка ситуација то буде допустила. У међувремену, посветио се како каже, својој првој љубави, сликарству.

Изложба ће бити постављена до 1. јуна.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Тодић: Ноћ протекла мирно, радови прекинути

Председник Привременог органа Општине Лепосавић Зоран Тодић изјавио је да је ноћ у селу Дрен …