Главна / Вести / Косово и Метохија / Министар Ракић у Ранилугу најавио изградњу две куће, почетак рада центра породичне медицине и свечано отворио нову библиотеку

Министар Ракић у Ранилугу најавио изградњу две куће, почетак рада центра породичне медицине и свечано отворио нову библиотеку

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић, поручио је данас током посете општини Ранилуг, приликом које се састао са градоначелником Владицом Аритоновићем и руководством Општине, да је његова данашња посета  Ранилугу јасан показатељ да ће у овој општини у наредном периоду почети са радом један веома значајан објекат који је Министарство за заједнице и повратак финансирало у протеклом периоду. Министар је рекао да је током састанка договорен наставак инвестиција у овој општини, а све на добробит њених становника.

”Након састанка са градоначелником Аритоновићем и разговора шта је све неопходно урадити како би општина Ранилуг постала бољи сервис услуга становницима који овде живе, данас је конкретно договорено да се Центар породичне медицине, један веома модеран објекат који је завршен, врло брзо опреми пратећом медицинском опремом која ја неопходна и оно што сам обећао градоначелнику је да ће Министарство за заједнице и повратак финансирати још и инсталацију грејног система у овој згради. Знамо колики је значај пружања добрих услуга када је у питању здравство и управо из тог разлога подржавамо овакве пројекте”, казао је министар Ракић.

Након обиласка Центра породичне медицине министар Ракић је присуствовао свечаном отварању библиотеке у Ранилугу, чије је опремање инвентаром финансирано средствима Канцеларије Европске уније на Косову и Министарства за заједнице и повратак, а пројекат је имплементиран од стране Међународне организације за миграције (ИОМ).

Градоначелник Општине Ранилуг Владица Аритоновић, је данашњу посетy министра Ракића овој општини оценио као веома корисну, јер су поред отварања библиотеке и обиласка Центра породичне медицине договорене и друге конкретне ствари на којима ће се радити. Аритоновић је рекао да га радује и то што ће две најприоритеније социјално угрожене породице у овој општини добити нове куће што је током данашњег састанка и договорено.

Током дана министар Горан Ракић, посетио је такође општину Каменица где је породици Николић доделио помоћ у виду намештаја и беле технике за потпуно опремање нове куће која је раније саграђена средствима Министарства за заједнице и повратак. Николићи су такође добили и мотокултиватор чиме ће лакше обрађивати замљиште и на тај начин обезбедити сопствени приход и бољу економску егзистенцију.

Check Also

Канцеларија за КиМ : Уручена Дечанској виници значајна помоћ

Дечанска виница и манастир Зочиште добили су, захваљујући подстицајним средствима и пројектима Kанцеларије за Kосово …