Главна / Вести / Србија / Петковић: Предали КиМ на тацни Албанцима, а смета им Вучић

Петковић: Предали КиМ на тацни Албанцима, а смета им Вучић

Члан Главног одбора СНС Петар Петковић оценио је данас да када напада председника Србије Александра Вучића председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић полази од себе и својих коалиционих партнера који су, како каже, предали Косово и Метохију на тацни Албанцима, док су се сами енормно богатили на рачун муке нашег народа у покрајини.

“Зато му смета председник Србије, али нема ништа против да стаје у одбрану једног педофила, само када треба да се нападне Вучић. Тада су му сви добри”, навео је Петковић у саопштењу.

Он му поручује и да када говори о потписаним споразумима са Приштином обнови градиво и подсети се да је седам веома штетних споразума са Приштином потписао његов сарадник Борко (Борислав) Стефановић.

“Нема те колективне амнезије која ће учинити да Срби на Косову и Метохији забораве да је захваљујући Ђорђевићу и његовим кумовима и сарадницима направљена граница између Срба и Срба на Јарињу и Брњаку, потписани споразуми о катастру, матичним књигама, царинским печатима, универзитетским дипломама, слободи кретања, регионалном представљању, званичним посетама и интегрисаном управљању прелазима”, указао је Петковић.

Он је рекао и да је наша земља наследила готово безизлазну преговарачку позицију, али је захваљујући председнику Вучићу успела да тему Косова и Метохије врати за преговарачки сто где се бори за интересе свог народа.

“Зато нека нам лекције о Косову и Метохији не држе они који су зарађивали милионе на препродаји секунди рекламног простора са својим кумом Драганом Ђиласом, док је наш народ на Косову и Метохији одлазио трбухом за крухом”, поручио је Петковић, саопштено је из СНС.

Ђорђевић је претходно критиковао председника Вучића због изјава о томе шта је поводом КиМ урадила претходна власт, наводећи да је заборавио шта је потписивано са Приштином у последњих девет година, укључујући и Вашингтонски споразум, објављено је на сајту покрета.

Check Also

Вучевић: Нико не жели враћање у прошлост, али ни да гази сопствени Устав и призна Косово

Министар одбране Милош Вучевић изјавио је да је Србија увек отворена за дијалог, али да …