Главна / Вести / Косово и Метохија / Општина Звечан добија нову ватрогасну станицу

Општина Звечан добија нову ватрогасну станицу

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић и градоначелник Општине Звечан Вучина Јанковић потписали су данас Меморандум о финансијској подршци за реконструкцију хале за потребе ватрогасне јединице. 

Реконструкција објекта за ватрогасну станицу, осим средствима Министарства за заједнице и повратак, финансираће се и од средстава Општине Звечан, као и из програма Уједињених нација за насеља (УН Хабитат) и Шведске агенције за развојну сарадњу (СИДА).

По потписивању Меморандума званичници су се сагласили да је ово јако значајан пројекат за општину Звечан.

На нову ватрогасну зграду се дуго чекало и данашње потписивање Меморандума је почетак реализације овог али и најава других инвестиција у овој општини.

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић, је након потписивања документа казао да министарство препознаје потребе локалних самоуправа када је у питању реализација оваквих и сличних пројеката и нагласио да ће локалне самоуправе увек имати његову подршку.

Вучина Јанковић је истакао да је ово веома важно за општину Звечан и изразио захвалност свима који су финансијски подржали његову реализацији.

Јанковић је рекао да након данашњег потписивања Меморандума, очекује веома брз почетак и радова на терену како би Звечан имао нову ватрогасну станицу. Позвао је и остале институције и организације да следе овај позитиван пример Министарства за заједнице и повратак.

Извор: РТВ Грачаница, сопштење

Check Also

Ракић: Нерасветљен злочин на Бистрици показатељ да је правда за Србе недостижна

Убиство Пантелије Дакића и Ивана Јововића и рањавање Марка Богићевића, Драгане Србљак, Богдана Букмирића и …