Главна / Вести / Косово и Метохија / Јавно комунално предузеће“ Екологија“ у Грачаници  ради пуним капацитетом

Јавно комунално предузеће“ Екологија“ у Грачаници  ради пуним капацитетом

Екологија је сваког дана на терену и ради пуним капацитетом како би општина Грачаница била уредна и чиста. Поред уређења зелених површина, свој допринос дају и пружењем великог броја приватних услуга суграђанима,истакао је у Јутарњем програму РТВ Грачаница извршни директор ЈКП „Екологија“ Дејан Димитријевић.

„Стално смо на терену, поред уређења Грачанице ми имамо још 17 села која припадају нашој општини и тамо се константно ради на чишћењу и одржавању зелених површина. Један од горућих проблема, јесу дивље депоније .Успели смо да уклонимо неколико дивљих депонија и настављамо, али нам треба и подршка наших суграђана како би сачували животну средину, да смеће одлажу  тамо где је предвиђено“.

ЈKП „Екологија“ и „Мрежа за грађански активизам“ су покренуле „Месец екологије“ у општини Грачаница, који је почео 05. маја и трајаће до 05. јуна. Дакле, овај месец екологије, посвећен очувању животне средине, ће бити завршен обележавањем Светског дана животне средине.

„У току овог месеца ће бити организовано неколико акција уређења наше околине – садња дрвећа, акције чишћења дивљих депонија, чишћење и уређење јавних површина и биће спроведена кампања подизања свести грађана“.

Опширније у видео линку:

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …