Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Свакодневно сведочимо угрожавању безбедности српског народа у покрајини

Канцеларија за КиМ: Свакодневно сведочимо угрожавању безбедности српског народа у покрајини

У току јучерашњег дана поново је каменована кућа породице Јаћимовић у Косовској Витини. Ова кућа нашла се на мети нападача и за Ускрс, пре мање од три недеље, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Након тог инцидента, чланови ове породице уградили су камере на кући како би се осећали безбедније, па је камера забележила овај напад и снимак предала Косовској полицији.

Крајње су алармантни учестали напади на српску имовину и становништво на територији Косова и Метохије. Готово свакодневно сведочимо угрожавању безбедности српског народа у покрајини, нападимa на приватну својину, објекте јавне намене и верске православне објекте на Космету, каже се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Посебно забрињава чињеница да нападачи остају некажњени.

Похвално би било да политичка елита у Приштини развија одрживе програме повратка српског народа на Косову и Метохији, уместо што политиком некажњавања екстремиста, шаље поруку да Срби нису пожељни. Последице такве политике одражавају се на свакодневни живот обичног народа, закључују из Канцеларије.

Извор: Саопштење

 

Check Also

Ракић: Нерасветљен злочин на Бистрици показатељ да је правда за Србе недостижна

Убиство Пантелије Дакића и Ивана Јововића и рањавање Марка Богићевића, Драгане Србљак, Богдана Букмирића и …