Главна / Вести / Косово и Метохија / Министар Ракић и градоначелник Вуловић: Вељи Брег и Газиводе добијају системе за пречишћавање отпадних вода

Министар Ракић и градоначелник Вуловић: Вељи Брег и Газиводе добијају системе за пречишћавање отпадних вода

Насеља Вељи Брег и Газиводе у општини Зубин Поток добијају системе за пречишћавање отпадних вода.

Меморандум за изградњу ових система су данас потписали министар за заједнице и повратак Горан Ракић и градоначелник Зубиног Потока Срђан Вуловић.

Након потписивања Меморандума званичници су истакли да је cнабдевање чистом пијаћом водом овој општини приоритет и да ће изградња ова два система у томе доста допринети.

”Врло често говоримо о томе колико је значајно имати чисту и исправну пијаћу воду. Вођен тиме подржао сам овај пројекат. Коначно ћемо у општини Зубин Поток урадити нешто што је недостајало свих ових година. Градоначелнику Вуловићу сам рекао да ћемо када су у питању инвестиције за Зубин Поток, подршку тражити и од других институција и организација”, казао је министар Ракић по потписивању Mеморандума.

Градоначелник Срђан Вуловић је данас истакао да овај пројект није значајан само за општину Зубин Поток.

”Ово није значајно само за Зубин Потом, већ ће на овај начин чисту пијаћу воду добијати и грађани Северне и Јужне Митровице, Србице, Вучитрна, Глоговца и Приштине.” Вуловић је напоменуо да у овом пројекту учествује и jавно предузеће ”Ибар Лепенац”.

 

 

Check Also

Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

У Лапљем Селу синоћ у вечерњим сатима обијена је кућа породице Митић из које су …