Главна / Вести / Косово и Метохија / Прикупљена средства за почетак радова на обнови цркве Св. Николе у Призрену

Прикупљена средства за почетак радова на обнови цркве Св. Николе у Призрену

Српска православна црквена општина Призрен објавила је на својој фејсбук страници да су прикупљена значајна средства која омогућавају почетак радова на обнови цркве Светог Николе у Призрену.

“Са радошћу обавештавамо приложнике да су прикупљена, значајна средства која омогућавају почетак радова на обнови цркве Светог Николе (Рајкове), као и да се већ интензивно ради на припремама”, саопштено је на Фејсбук страници Српске православне црквене општине Призрен.

Како се наводи, уз велико интересовање Покрајинског завода за заштиту споменика, као и осталих учесника, да се нађе најбоље решење за обнову, данас је цркву посетила екипа стручњака архитеката и грађевинаца.

“Том приликом је извршен и увид у статус обнове цркве Св. Пантелејмона, те је констатовано да је изведеним радовима потпуно уклоњена влага у овој цркви. Извршена је и додатна анализа стања дворишног зида. Истрајни у овој акцији, сложно, саборно и стрпљиво, прикупили смо потребна средства и за почетак радова на обнови Рајкове цркве Светог Николе у Призрену. Сада са задовољством и радошћу очекујемо наставак овог процеса. Уз Божју помоћ!”, наводи се у објави и додаје ће прикупљање прилога бити настављено, до потпуне обнове цркве Светог Николе.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића, бившег припадника косовске полиције, и позива надлежне да …